Chec cu miere si lamaie
PrinteazaChec cu miere si lamaie din: miere, oua, nuci, zahar, stafide, lamaie, unt, faina.
- 100 g miere
- 6 ouă
- 100 g nuci tocate
- 50 g zahăr
- 50 g stafide
- 1/2 linguriţă de amoniac
- 1/2 lămâie
- 100 g unt
- 300 g făină
Mod de preparare:
Punem mierea într-un castron adânc şi frecăm încet cu gălbenuşurile şi cu zahărul până la completa dizolvare a acestuia. Amestecăm până când nu se mai simt cristalele de zahăr în compoziţie.
Atunci punem nucile tocate mărunt, stafidele şi untul înmuiat pe foc. Omogenizăm şi lăsăm deoparte.
Separat batem albuşurile spumă tare, peste ele adăugăm faina în ploaie, amestecăm cele două compoziţii, omogenizăm amestecând încet, şi adăugăm un praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Radem coaja de lămâie peste compoziţie şi împărţim în două. Punem în tăvi, introducem tăvile în cuptorul fierbinte şi coacem checurile la foc potrivit, după ce au stat la foc iute 15 minute.
Tăiem numai când sunt reci.
Pofta buna!