Chec cu miere si nuca
PrinteazaChec cu miere si nuca din: oua, faina, zahar, ulei, sare, miere, apa, praf de copt, bicarbonat, lamaie, nuca, unt.
- 3 ouă
- 450-500 g făină
- 300 g zahăr
- 6 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 6 linguri miere
- 15 linguri apă
- 1 praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- miez de nucă
- 2 linguri unt pentru tăvi
Mod de preparare:
Mixezi ouăle împreună cu 6 linguri zahăr, până se topeşte tot zahărul. Adaugi mierea şi uleiul treptat, amestecând cu lingura de lemn. Dizolvi restul de zahăr în apa călduţă, apoi îl adaugi în compoziţie şi omogenizezi.
Incorporezi făina cernută, praful de copt şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.
Ungi cu unt două tăvi mici pentru chec, torni aluatul, presari miezul de nucă tăiat după preferinţă şi amesteci puţin.
Coci checurile în cuptorul preîncălzit la 180°C, 30-40 de minute, ţinând cont ca în primele 20 minute să nu deschizi cuptorul.
Pofta buna!