Chec cu miere si smantana
PrinteazaChec cu miere si smantana din: miere, smantana, oua, unt, faina, bicarbonat, praf de copt, lamaie, zahar vanilat.
- 250 g miere
- 250 g smântână
- 4 ouă
- 50 g unt topit
- 350 g făină
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 plic praf de copt
- 1 lămâie (coaja rasă şi zeama)
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Baţi spumă mierea cu ouăle, adaugi smântână, praful de copt, bicarbonatul, coaja rasă de lămâie şi zeama.
Amesteci şi adaugi untul şi făina. Pui făina puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe.
După ce compoziţia s-a omogenizat, o torni într-o formă de chec, unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Coci checul la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.
Când este gata, îl pudrezi cu zahăr vanilat.
Pofta buna!