Chec cu migdale si nuci

Printeaza

Chec cu migdale si nuci din: oua, zahar, ulei, vanilie, faina, bicarbonat, scortisoara, sare, nuci, migdale, rom.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu zahăr brun
  • 1 1/2 cană cu ulei
  • vanilie
  • 3 căni cu făină
  • 1 linguriţă cu bicarbonat stins cu zeama de la o lămâie
  • 1/2 linguriţă cu scorţişoară
  • un praf de sare
  • 1 cană cu nuci pralinate şi tocate mai mare
  • 1 cană cu nuci tăiate mărunt
  • 1 cană cu migdale decojite şi mărunţite
  • 1 linguriţă cu esenţă de rom
  • 2-3 linguri cu şerbet de rom pentru glazură

 

Mod de preparare:

Freacă spumă ouăle întregi cu zahărul, alternând cu uleiul. Adaugă toată făina, chiar dacă obţii un aluat foarte dens şi greu de amestecat.

Adaugă restul de ingrediente treptat şi amestecă să se încorporeze. Unge o formă cu ulei, presară făină, toarnă compoziţia şi dă-o la cuptorul încins dinainte, la foc mic.

Lasă 35 de minute.

Când se răcoreşte, glazurează cu şerbet şi nuci pralinate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.