Chec cu migdale
PrinteazaChec cu migdale din: unt, zahar, oua, lamaie, faina, praf de copt, fulgi de ciocolata, sare, migdale, zahar.
- 140 g unt
- 250 g zahar
- 4 oua
- 1 lamaie
- 210 g faina
- 1 plic cu praf de copt
- 150 g fulgi de ciocolata
- sare
Pentru decor:
- 50 g migdale
- 30 g zahar
Mod de preparare:
lntr-un castron, amestecă energic zahărul cu untul şi gălbenuşurile până obţii o cremă albă consistentă.
Adaugă albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare, zeama şi coaja de la lămâie. După ce s-au încorporat presară făina amestecată cu praful de copt. La final, presară fulgii de ciocolată.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o în tava de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină. Presară deasupra zahărul şi migdalele. Coace la cuptor, la foc moderat, cam 40 de minute. Taie-l felii numai după ce s-a răcit.
Chec cu migdale
Pofta buna!