Chec cu morcovi si branza dulce
PrinteazaChec cu morcovi si branza dulce din: oua, zahar, faina, morcovi, branza, sare, bicarbonat, lamaie, vanilie.
- 4 ouă
- 180 g zahăr
- 220 g făină
- 2 morcovi tineri
- 150 g brânză dulce
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până se dizolvă cristalele.
Mixezi gălbenuşurile cu brânza dulce şi încorporezi 112 din cantitate în spuma de albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus. Adaugi apoi făina cernută şi bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie, amestecând delicat, de jos în sus.
Adaugi compoziţia cu brânză rămasă, aromele şi morcovii raşi fin. Omogenizezi şi torni compoziţia într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt.
Coci checul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute, până când trece proba cu scobitoarea.
După ce checul s-a răcit complet în tavă, îl poţi pudra cu zahăr cu aromă de vanilie, îl oferi la micul dejun, alături de o cană cu lapte dulce cald sau cu iaurt.
Pofta buna!