Chec cu mortadela

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de chec cu mortadela din: faina, dovlecel, oua, morcov, branza cu mucegai, unt, praf de copt, mortadela, ciuperci murate, salvie, mustar, lapte, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie, ulei, pesmet, rosii.

Ingrediente:Chec cu mortadela

  • 300 g făină
  • un dovlecel
  • un morcov
  • două ouă
  • 100 g brânză cu mucegai
  • 70 g unt
  • praf de copt
  • 7 felii de mortadela cu măsline
  • 100 g ciuperci murate
  • salvie
  • muştar
  • 170 ml lapte
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • suc de lămâie
  • ulei
  • pesmet
  • roşii

Preparare:

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi rade. Dovlecelul se spală, se dă pe râzătoare şi se pune într-o strecurătoare, presându-se cu o lingură ca să se elimine sucul. Untul se topeşte într-un ibric, se lasă să se răcească şi se amestecă bine cu laptele, o linguriţă de praf de copt, sarea şi piperul.

Se mixează ouăle, se adaugă amestecul de ingrediente lichide, legumele rase şi ciupercile feliate, salvia tocată, o jumătate de linguriţă de muştar şi se omogenizează.

Se adaugă făina, se mixează încă două minute, apoi se presară brânza tocată cubuleţe şi feliile de mortadela tăiate în bucăţele.

Se unge o tavă cu unt şi se presară pesmet, se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coace 30 de minute la foc mediu spre iute, se scoate şi se lasă să se răcească cinci minute în tavă.


 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun checul asta. E potrivit ca aperitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.