Chec cu nuca de cocos
PrinteazaChec cu nuca de cocos din: zahar, apa, oua, sare, ulei, faina, cacao, nuca de cocos.
- 250 g zahăr
- 5 linguri apă
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 5 linguri de ulei
- 200 g făină
- 1 lingură cacao (15 g)
- zahăr vanilat
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Albuşurile, separate de gălbenuşuri, le baţi spumă cu un praf de sare.
Separat, faci un sirop din 250 g zahăr şi apă, pe care îl fierbi şi îl adaugi peste albuşuri, amestecând continuu. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, uleiul şi făina în ploaie.
Torni apoi 3/4 din amestec în forma de chec, iar cel rămas îl amesteci cu cacaua până la omogenizare şi torni peste compoziţia din tavă, creând un model cu ajutorul unei furculiţe pe care o treci prin aluat.
Dai la cuptor să se coacă, timp de 40 de minute. Apoi presari zahărul vanilat şi nuca de cocos.
Chec cu nuca de cocos
Pofta buna!