Chec cu nuci si scortisoara
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu nuci, faina, zahar pudra, margarina, scortisoara, coaja de lamaie, praf de copt, bicarbonat.
Ingrediente:
- 500g făină
- 150g zahăr pudră
- 150g miez de nuci
- 150g mărgarină său ulei
- 250ml zeamă de compot de fructe
- zahăr pentru pudrat
- 1 lingură scorţişoară
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 liriguriţă bicarbonat
Mod de preparare:
Frecaţi margarina încălzită cu zahărul până se obţine o cremă pufoasă. Adăugaţi zeama de compot, făina amestecată cu nuca măcinată pusă în ploaie, aromele, praful de copt şi bicarbonatul.
Turnaţi compoziţia într-o formă de chec unsă şi coaceţi la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute. Presăraţi checul cu zahăr praf după ce se răceşte puţin.
Pofta buna!