Chec cu ovaz si banana
PrinteazaChec cu ovaz si banana din: faina, fulgi de ovaz, drojdie, banana, lapte, zahar de mesteacan, compot de mere, ou, ulei, cranberry, ulei, nuci.
- 100 g faină
- 50 g fulgi de ovăz
- 2 linguriţe drojdie de bere
- 1 banană bine coaptă
- 100 ml lapte semidegresat
- 50 g zahăr de mesteacăn
- 1 borcan de compot de mere (100 g)
- 1 ou
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri cranberry uscate
- ulei pentru formă
- 2 linguri nuci mărunţite
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade C). Curăţaţi banana, tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o în bolul unui mixer, împreună cu laptele, zahărul, compotul, oul şi uleiul de măsline. Daţi totul bine la mixer.
Intr-un castron, amestecaţi faina cu drojdia de bere şi fulgii de ovăz. Incorporaţi preparatul lichid, amestecând treptat cu un tel, apoi adăugaţi nucile şi cranberry.
Turnaţi într-o mică formă de chec unsă cu ulei si ţineţi la cuptor aproximativ 40 de minute.
Pofta buna!