Chec cu piure de banane si nuci
PrinteazaChec cu piure de banane si nuci din: unt, faina integrala, bicarbonat de sodiu, banane, sirop de agave, oua, iaurt si nuci
- putin unt, pentru uns tava
- 140 g faina integrala
- 100 g faina
- cate 1 lingurita bicarbonat de sodiu si praf de copt
- 300 g piure de banane, din banane foarte coapte
- 4 linguri sirop de agave
- 3 oua mari, batute cu furculita
- 150 ml de iaurt, cu continut scazut de grasimi
- 25 de g nuci, tocate (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o formă de chec (hârtia poate depăşi cu 2cm marginea tavei). Amestecă făinurile, bicarbonatul, praful de copt şi un praf de sare într-un bol mare.
Mixează bananele, siropul, ouăle şi iaurtul. Adaugă rapid ingredientele uscate, apoi răstoarnă încet compoziţia în formă şi presară nucile, dacă ai decis să foloseşti. Coace checul 1 oră şi 10-15 minute sau până când o scobitoare introdusă până în miezul compoziţiei iese curată. Lasă tava să se răcească. Serveşte checul cald sau la temperatura camerei.
Chec cu piure de banane si nuci
Pofta buna!