Chec cu portocale
PrinteazaChec cu portocale din: suc de portocale, oua, zahar, faina, praf de copt, stafide, portocale confiate, hartie pentru copt.
- 250 ml suc de portocale stors proaspăt
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 2-3 linguri stafide
- 2-3 linguri portocale confiate mărunţite bine
- hârtie pentru copt
Mod de preparare:
Pregăteşti forma şi aprinzi cuptorul. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă tare albuşurile cu 100 g zahăr.
Separat, freci spumă gălbenuşurile cu zahărul rămas şi apoi pui alternativ, 150 ml suc de portocală şi făina. La sfârşit, pui praful de copt şi fructele care au fost date prin făină.
Incorporezi albuşul în compoziţie, ca la tort. Pui compoziţia în formă şi o coci la foc mediu timp de 30 de minute minim, în primele 15 minute nu deschizi cuptorul!
Când e gata, laşi checul să se răcească în formă, apoi îl scoţi. Poţi însiropa checul cu sucul de portocale rămas.
Chec cu portocale
Pofta buna!