Chec cu pui si smantana
PrinteazaChec cu pui si smantana din: unt, faina, smantana, oua, sare, otet, pulpe de pui, ceapa, ulei, smantana, piper, verdeata.
- 250 g unt rece
- 500 g făină de bună calitate
- 150 g smântână
- 1 ou
- 1 lingură cu oţet
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g pulpe de pui
- 2 cepe
- 3-5 linguri cu ulei
- 2 ouă
- 1 lingură cu smântână
- cimbru
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământă un aluat omogen din toate ingredientele şi lasă-l în frigider o oră.
Căleşte carnea cu un praf de cimbru şi ceapa tocata mărunt în uleiul încins. Acoperă şi lasă să se înăbuşe 20-30 de minute. Completează mereu cu apă, să fiarbă carnea (la final, compoziţia nu trebuie să fie apoasă, ci scăzută).
Când s-a răcit, încorporează 1 ou, smântână şi verdeaţa tocată mărunt. Sărează şi piperează după gust.
Imparte aluatul în doua foi de 0,5 cm grosime. Tapetează cu hârtie o tavă de chec şi aşază foaia în aşa fel încât să acoperi (ca un plic) jumătate din umplutura pe care o aşezi deasupra (nu trebuie să iasă compoziţia).
Unge cu ou bătut şi procedează la fel cu cea de-a doua foaie. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc.
Pofta buna!