Chec cu pui si tarhon

Printeaza

Chec cu pui si tarhon din: oua, faina, unt, smantana, cascaval, sare, piper, praf de copt, unt, piept de pui, ceapa, tarhon, masline.

Ingrediente:Chec cu pui si tarhon

Pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g smântână
  • 100 g caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură unt pentru tavă

Pentru umplutură:

  • 1/2 piept de pui
  • 1 ceapă mică
  • 20 g unt
  • 4 fire de tarhon
  • sare
  • piper
  • 100 g măsline

 

Mod de preparare:

Tai carnea în fâşii pe care le înăbuşi în unt topit, împreună cu ceapa, în prealabil curăţată şi fin tocată. După ce aceasta a devenit translucidă, adaugi 50 ml apă, tarlionul fin tocat, măslinele, sare şi piper după gust.

Acoperi vasul şi laşi să fiarbă ingredientele circa 10 minute, până se evaporă apa.

Pentru aluat, mixezi ouăle cu făina şi praful de copt, untul topit, smântână, caşcavalul şi puţin piper. In aluat încorporezi carnea, ceapa şi măslinele şi omogenizezi.

Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi coci checul la foc mic, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 45 de minute.

 

Chec cu pui si tarhon

Chec cu pui si tarhon

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.