Chec cu rahat
PrinteazaChec cu rahat din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, rahat, nuci, stafide, coaja de portocala, unt.
- 2 ouă
- 280 g făină
- 200 g zahăr
- 150 g ulei
- 150 g lapte
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 4-5 bucăţi rahat
- 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide
- coajă de portocale din dulceaţă
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă treptat uleiul şi laptele, bicarbonatul proaspăt cernut şi făina, iar la sfârşit nuca şi stafidele.
Se unge forma cu unt şi se presară făină. Se toarnă o parte din compoziţie, se aşază bucăţile de rahat (după ce au fost făcute mici suluri cu mâna), se toarnă restul de compoziţie.
Se coace circa o oră la foc potrivit.
Pofta buna!
urat mai suna, chec cu rahat :)))