Chec cu rahat

Printeaza

Chec cu rahat din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, rahat, nuci, stafide, coaja de portocala, unt.

Ingrediente:Chec cu rahat

  • 2 ouă
  • 280 g făină
  • 200 g zahăr
  • 150 g ulei
  • 150 g lapte
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 4-5 bucăţi rahat
  • 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide
  • coajă de portocale din dulceaţă
  • unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă treptat uleiul şi laptele, bicarbonatul proaspăt cernut şi făina, iar la sfârşit nuca şi stafidele.

Se unge forma cu unt şi se presară făină. Se toarnă o parte din compoziţie, se aşază bucăţile de rahat (după ce au fost făcute mici suluri cu mâna), se toarnă restul de compoziţie.

Se coace circa o oră la foc potrivit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. urat mai suna, chec cu rahat :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.