Chec cu ricotta si afine
PrinteazaChec cu ricotta si afine din: oua, zahar, unt, ricotta, vanilie, lamai, lapte, faina, praf de copt, afine.
- 2 ouă
- 1 1/4 ceaşcă de zahăr
- 1 pachet de unt, la temperatura camerei
- 1/2 căni cu ricotta
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- coaja de 3 lămâi verzi
- 1/2 ceaşcă de lapte
- 1 1/4 ceaşcă de făină
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 ceaşcă de afine
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Pune ouăle şi zahărul într-un castron şi bate-le bine până obţii o compoziţie cremoasă, deschisă la culoare. Adaugă ricotta, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi laptele şi omogenizează.
Separat, într-un castron, amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Combină-le apoi cu compoziţia de ouă. Adaugă afinele spălate şi scurse foarte bine şi amestecă uşor.
Toarnă aluatul înt-o tavă de chec si coace la foc mediu timp de 1 oră.
Lasă checul să se răcească, apoi presară-l cu zahăr pudra.
Pofta buna!