Chec cu ricotta
PrinteazaChec cu ricotta din: oua, zahar, unt, ricotta, vanilie, coaja de lime, lapte, faina, praf de copt, sare, afine, zahar pudra.
- 2 ouă
- 1 ¼ ceașcă de zahăr
- 1 bucata unt, la temperatura camerei
- ½ cani ricotta
- 1 lingurita vanilie
- coaja de 3 limete
- ½ ceasca de lapte
- 1 ¾ ceașcă de făină
- 2 lingurițe praf de copt
- ½ linguriță sare
- 1 ceașcă de afine
- zahăr pudra
Mod de preparare:
Adăugați ouăle și zahărul într-un castron mare și bateți până când se combină bine. Incorporati unt, ricotta, vanilie, coaja de lamaie și lapte.
Într-un castron separat, combinați făina, praful de copt și sare. Incorporati ingredientele uscate in cele umede si omogenizati. Se adauga afinele și se amestecă, până se combină.
Se toarnă aluatul într-o tavă de chec și se coace la 170C timp de 1 oră.
Se lasă să se răcească, se presara cu zahar pudra si se serveste.
Pofta buna!