Chec cu ricotta

Printeaza

Chec cu ricotta din: oua, zahar, unt, ricotta, vanilie, coaja de lime, lapte, faina, praf de copt, sare, afine, zahar pudra.

Ingrediente: Chec cu ricotta

  • 2 ouă
  • 1 ¼ ceașcă de zahăr
  • 1 bucata unt, la temperatura camerei
  • ½ cani ricotta
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja de 3 limete
  • ½ ceasca de lapte
  • 1 ¾ ceașcă de făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • 1 ceașcă de afine
  • zahăr pudra

 

Mod de preparare:

Adăugați ouăle și zahărul într-un castron mare și bateți până când se combină bine. Incorporati unt, ricotta, vanilie, coaja de lamaie și lapte.

Într-un castron separat, combinați făina, praful de copt și sare. Incorporati ingredientele uscate in cele umede si omogenizati. Se adauga afinele și se amestecă, până se combină.

Se toarnă aluatul într-o tavă de chec și se coace la 170C timp de 1 oră.

Se lasă să se răcească, se presara cu zahar pudra si se serveste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.