Chec cu rom si caise confiate
PrinteazaChec cu rom si caise confiate din: stafide, rom brun, nectar de caise, faina integrala, faina de secara, drojdie, zahar, lapte, caise confiate, margarina, branza de vaci, oua, sare, seminte de dovleac si fulgi de ovaz.
- 200 g stafide
- 80 ml rom brun
- 70 ml nectar de caise
- 80 g faina integrala
- 80 g faina alba
- 140 g faina de secara
- 40 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 1/8 lapte
- 200 g caise confiate
- 75 g margarina
- 125 g branza slaba de vaci
- 2 oua
- sare
- 3 linguri seminte de dovleac
- 100 g fulgi de ovaz
Mod de preparare:
Stafidele se amestecă cu romul şi nectarul de caise şi se lasă la marinat 2 ore. Se amestecă cele trei tipuri de făină într-un castron, se face o gaură în mijloc şi se pune drojdia. Se adaugă zahărul şi 2 linguri de lapte şi se amestecă. Se acoperă aluatul şi se lasă 20 de minute.
Caisele se taie şi se amestecă cu fulgii de ovăz. Se scot stafidele şi se păstrează sucul. Se adaugă restul de ingrediente, se pun în aluatul obţinut şi se frământă adăugând treptat sucul din rom şi fructe. Aluatul se acoperă cu o folie şi se ţine la cald cea o oră. Se ung 2 forme de chec şi se acoperă cu hârtie de copt. Se coc la foc mediu, cea 60 de minute.
Chec cu rom si caise confiate
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rom brun