Chec cu rom
PrinteazaChec cu rom din: oua, faina, zahar, rahat, rom, nuci, vanilie.
- 8 albuşuri
- 8 linguri cu făină
- 8 linguri cu zahăr
- 4 bucăţi de rahat
- 1 lingură cu rom
- 10 nuci
- vanilie
- sare
Mod de preparare:
Spălăm ouăle, separăm albuşurile şi le batem spumă cu telul. Adăugăm zahărul câte 1 lingură, continuând operaţia până când se termină zahărul. Tot la fel procedăm cu faina, pe care o cemem şi o turnăm în ploaie peste albuşuri.
Adăugăm romul şi un praf de sare şi încetăm baterea numai când aluatul stă pe tel şi nu curge. In compoziţie amestecăm nuci tocate mărunt. Turnăm în tava unsă cu unt şi tapetată cu faină.
Coacem ca orice chec: întâi la foc iute, apoi la foc potrivit. Scoatem când s-a rumenit, pudrăm cu zahăr farin şi lăsăm să se răcească în tavă.
Tăiem rece.
Pofta buna!