Chec cu rosii, masline si branza
PrinteazaChec cu rosii, masline si branza din: făină, praf de copt, oua, lapte dulce pasteurizat, ulei de măsline, roşii, măsline negre feliate, brânză de burduf, sare, piper negru macinat,
Ingrediente:
- 200 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 3 ouă
- 100 ml lapte dulce pasteurizat
- 50-100 ml ulei de măsline
- 2 roşii de dimensiune medie
- 100 g măsline negre feliate
- 150 g brânză de burduf
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt. Faci la mijloc o adâncitură în care pui ouăle bătute cu laptele.
Omogenizezi totul cu un tel în formă de pară, apoi încorporezi treptat uleiul, sare şi piper după gust, ţinând cont că şi brânza va fi sărată. După ce ai omogenizat compoziţia, adaugi brânza şi măslinele.
Torni compoziţia într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt şi o coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute, când a crescut frumos şi s-a rumenit.
Scoţi checul din cuptor după ce a trecut proba cu scobitoarea: dacă iese curată din aluat, aluatul e copt. Laşi checul să se răcească în tavă, după care îl răstorni şi îl porţionezi în felii groase de 2 cm.
Chec cu rosii, masline si branza
Pofta buna!