Chec cu rosii uscate

Printeaza

Chec cu rosii uscate din: oua, ulei, faina, smantana, iaurt, praf de copt, rosii uscate, ciuperci, dovlecel, salvie, sare, piper.

Ingrediente:Chec cu rosii uscate

  • 3 ouă
  • 50 ml ulei
  • 300 g făină
  • 1 lingură cu smântână
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1 plic cu praf de copt
  • 100 g roşii uscate
  • 4 ciuperci proaspete
  • 1/2 dovlecel
  • salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bate ouăle spumă cu un praf de sare şi, separat, încorporează praful de copt în făina cernută. Amestecă ouăle cu făina, adaugă smântână, uleiul, iaurtul şi omogenizează totul.

Curăţă ciupercile şi dovlecelul, taie-le mărunt şi căleşte-le în foarte puţin ulei. Dă deoparte şi lasă să se răcească. Sărează şi piperează după gust. Incorporează în aluatul de chec roşiile uscate tăiate mărunt, legumele călite şi salvie uscată (proaspătă) mărunţită.

Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, toar-nă aluatul şi dă la cuptorul încins 35-45 de minute. Taie checul numai după ce s-a răcit.

 

 

Chec cu rosii uscate

Chec cu rosii uscate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.