Chec cu scortisoara si vanilie
PrinteazaChec cu scortisoara si vanilie din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, vanilie, scortisoara.
- 4 ouă
- 170 g zahăr
- 260 g făină
- 170 g unt
- 1/2 plic praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri esenţă de vanilie
- 2 linguriţe scortisoară
Mod de preparare:
Se freacă ouăle cu zahărul până ce amestecul se albeşte.
Se amestecă făina cu praful de copt, se cerne apoi se adaugă peste ouă şi se amestecă bine.
Se topeşte untul şi se adaugă, se pune apoi zahărul vanilat şi esenţa. Din amestec se opreşte o treime, care se amestecă cu scorţişoara, iar restul aluatului alb se pune într-un prim strat în tava de copt unsă şi tapetată cu făină.
Se toarnă stratul cu scorţişoară şi apoi restul de aluat alb.
Se lasă 40 de minute la cuptor.
Pofta buna!