Chec cu smantana
PrinteazaChec cu smantana
- 1/2 kg făină
- 4 ouă
- 1/2 kg zahăr
- 1/2 kg smântână
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă (împreună cu o lingură de apă), gălbenuşurile le freci cu un praf de sare, zahărul îl pui într-o cratiţă pe foc cu puţină apă, să se topească (nu-l fierbi), apoi îl adaugi în fir subţire şi amestecând continuu în albuşuri, care trebuie să-şi dubleze volumul.
Adaugi gălbenuşurile, praful de copt şi vanilia, smântână şi făina. Tapetezi tava de chec şi dai la cuptor la foc potrivit. Când e gata îl pudrezi cu zahăr farin cu vanilie.
Chec cu smantana
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec cu smantana