Chec cu somon si spanac
PrinteazaChec cu somon si spanac din: oua, faina, spanac, somon, ardei capia, sare, piper.
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 500 g spanac proaspăt
- 200 g somon
- 2 ardei capia
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli şi îl opăreşti 5 minute în apă cu sare. îl scurgi şi îl laşi să se răcească. Coci ardeii capia, îi cureţi de coji, cotoare şi îi laşi la scurs.
Pui apă cu un praf de sare într-o crăticioară, iar când clocoteşte pui somonul şi îl laşi 2-3 minute, până se albeşte, apoi îl scurgi.
Mixezi bine spanacul şi îl amesteci cu gălbenuşurile, sare, piper măcinat şi făina. Baţi albuşurile cy un praf de sare. Amesteci cele doua compoziţii cu o lingură de lemn. Torni compoziţia într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Rupi somonul bucăţele, tai ardeiul în bucăţi mai mici şi le presari deasupra. Cu o lingură, împingi uşor somonul şi ardeiul capia.
Coci în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, circa 40 de minute, până când checul se rumeneşte uşor şi trece proba scobitorii. Porţionezi checul în tavă, după ce s-a răcit complet.
Chec cu somon si spanac
Pofta buna!