Chec cu stafide si mac
PrinteazaChec cu stafide si mac din: faina, zahar, oua, praf de copt, unt, rom, stafide, mac.
- 150 g făină
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un plic praf de copt
- 100 g unt
- 80 ml rom
- 180 g stafide
- 2 linguri mac măcinat
- zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare:
Stafidele se pun la rehidratat în rom. Se amestecă făina cu zahărul şi praful de copt. Se bat ouăle ca pentru omletă şi apoi se toarnă peste amestecul de făină. Se amestecă, după care se adaugă untul topit.
Se scurg bine stafidele şi se adaugă, se pune şi romul rămas, macul şi se amestecă foarte bine.
Se unge tava cu un pic de unt, se tapetează cu făină, se toarnă aluatul şi se coace 30 de minute. După răcire se presară din abundenţă cu zahăr pudră şi apoi se taie.
Pofta buna!