Chec cu şuncă
PrinteazaChec cu şuncă din: faina, praf de copt, oua, sunca, masline verzi, branza gruyere, ulei de masline, vin alb, sare si piper.
- 250 g faina
- 1 1/2 lingurite cu praf de copt
- 4 oua
- 230 g sunca
- 10 masline verzi
- 230 g branza Gruyere
- 240 ml ulei de masline
- 350 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşte măslinele două minute şi feli-ază-le subţire când s-au răcit. Intr-un castron, amestecă făina cernută cu praful de copt, adaugă un praf de sare şi unul de piper, ouăle pe rând, vinul, uleiul, şunca tăiată mărunt, măslinele şi brânza dată pe râzătoare.
Toarnă compoziţia într-o tavă e chec (mai mare) tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins 60 de minute, înainte de a scoate checul, fă testul scobitorii: dacă iese curată, este suficient copt.
Chec cu şuncă
Pofta buna!