Chec cu ton si ardei
PrinteazaO reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina, lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline.
- 1 conservă de 200 g ton în suc propriu
- 500 g ardei roşii
- 100 g ardei verde
- 150 g caşcaval ras
- 150 g făină
- 150 ml lapte
- 100 ml ulei
- 4 ouă
- 1 pacheţel drojdie
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Coci ardeii şi îi cureţi de coajă şi de seminţe, apoi îi tai felii subţiri. Incălzeşti într-o tigaie uleiul de măsline (puţin), apoi căleşti ardeii timp de 20 minute.
Adaugi tonul, presari sarea, piperul şi laşi tigaia pe foc încă 5 minute. Amesteci într-un bol ouăle, făina şi drojdia.
Torni treptat uleiul şi încorporezi laptele încălzit în prealabil. Presari caşcavalul ras, adaugi compoziţia cu ton şi ardei şi amesteci bine.
Aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă pentru chec, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 minute, la foc nu prea mare.
Poftă bună!