Chec cu ton si ardei

Printeaza

O reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina, lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Chec cu ton si ardei

  • 1 con­servă de 200 g ton în suc propriu
  • 500 g ardei roşii
  • 100 g ardei verde
  • 150 g caşcaval ras
  • 150 g făină
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 4 ouă
  • 1 pacheţel drojdie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Coci arde­ii şi îi cureţi de coajă şi de seminţe, apoi îi tai felii subţiri. Incălzeşti într-o tiga­ie uleiul de măsline (puţin), apoi căleşti ardeii timp de 20 minute.

Adaugi tonul, presari sarea, piperul şi laşi tigaia pe foc încă 5 minute. Amesteci într-un bol ouăle, făina şi drojdia.

Torni treptat uleiul şi încorporezi laptele încălzit în prealabil. Presari caşcavalul ras, adaugi com­poziţia cu ton şi ardei şi amesteci bine.

Aluatul ob­ţinut îl aşezi într-o tavă pen­tru chec, pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, timp de 45-50 minute, la foc nu prea mare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.