Chec cu ton
PrinteazaChec cu ton din: praz, ceapa, ton in ulei, oua, faina, ulei de masline, praf de copt, unt, sare si piper.
- 1 fir de praz
- 1 ceapa
- 200 g ton in ulei
- 4 oua
- 250 g faina
- 100 ml ulei de masline + 2 linguri
- 1 pliculet cu praf de copt
- 30 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie mărunt ceapa si prazul şi aureşte-le în două linguri cu ulei amestecate cu unt. Adaugă sare şi piper după gust şi lasă pe foc mic până ce se pătrunde prazul, dar rămâne crocant.
Dă deoparte. Intr-un vas adânc, amestecă făina cernută, ouăle, 100 ml de ulei, praful de copt, untul, sare şi piper, până ce obţii o compoziţie destul de afânată, spumoasă.
Adaugă prazul şi conserva de ton (de preferat, ton bucăţi) şi amestecă. Tapetează o formă cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia. Dă la cuptorul încins 40-45 de minute ori până ce capătă o culoare aurie.
Chec cu ton
Pofta buna!