Chec cu ton

Printeaza

Chec cu ton din: praz, ceapa, ton in ulei, oua, faina, ulei de masline, praf de copt, unt, sare si piper.

Ingrediente:Chec_cu_ton

  • 1 fir de praz
  • 1 ceapa
  • 200 g ton in ulei
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 100 ml ulei de masline + 2 linguri
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 30 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie mărunt ceapa si prazul şi aureşte-le în două linguri cu ulei amestecate cu unt. Adaugă sare şi piper după gust şi lasă pe foc mic până ce se pătrunde prazul, dar rămâne crocant.

Dă deoparte. Intr-un vas adânc, amestecă făina cernută, ouăle, 100 ml de ulei, praful de copt, untul, sare şi piper, până ce obţii o compoziţie destul de afânată, spumoasă.

Adaugă prazul şi conserva de ton (de preferat, ton bucăţi) şi amestecă. Tapetează o formă cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia. Dă la cuptorul încins 40-45 de minute ori până ce capătă o culoare aurie.

Chec cu ton

Chec_cu_ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.