Chec de banane cu nuca de cocos
PrinteazaO reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt, ciocolata alba si cocos.
- 150 g unt moale
- 160 g zahăr brun
- 1 plic de zahăr vanilat
- 4 ouă
- 500 g banane
- 2 linguri rom
- 100 g migdale măcinate
- 250 g făină
- 100 g fulgi de cocos
- 2 linguriţe praf de copt
- 200 g ciocolată albă
- 4 linguri felii mari de cocos (chipsuri de nucă de cocos)
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190°C. Se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilat. Se înglobează pe rând ouăle. Se decojesc bananele, se pasează şi se adaugă în compoziţie împreună cu romul. Se amestecă şi restul de ingrediente pentru aluat şi se înglobează.
Se unge o formă de chec (30 cm lungime) şi se pudrează cu făină. Se dă aluatul în formă, se nivelează şi se coace la mijlocul cuptorului cca 60-65 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească în formă 10 min.
Apoi se răstoarnă şi se lasă să se răcească. Se topeşte ciocolata. Se prăjesc feliile de cocos într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se decorează checul cu ciocolată şi se presară cocos; se lasă să se usuce.
Chec de banane cu nuca de cocos
Pofta buna!