Chec de banane cu nuca de cocos

Printeaza

O reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt, ciocolata alba si cocos.

Ingrediente:Chec de banane cu nuca de cocos

  • 150 g unt moale
  • 160 g zahăr brun
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 500 g banane
  • 2 linguri rom
  • 100 g migdale măcinate
  • 250 g făină
  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 200 g ciocolată albă
  • 4 linguri felii mari de cocos (chipsuri de nucă de cocos)

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C. Se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilat. Se înglobează pe rând ouăle. Se decojesc bananele, se pasează şi se adaugă în compoziţie împreună cu romul. Se amestecă şi restul de ingrediente pentru aluat şi se înglobează.

Se unge o formă de chec (30 cm lun­gime) şi se pudrează cu făină. Se dă aluatul în formă, se nivelează şi se coace la mijlocul cuptoru­lui cca 60-65 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească în formă 10 min.

Apoi se răstoar­nă şi se lasă să se răcească. Se topeşte ciocola­ta. Se prăjesc feliile de cocos într-o tigaie, fără ada­os de grăsime. Se decorează checul cu ciocolată şi se presară cocos; se lasă să se usuce.

Chec de banane cu nuca de cocos

Chec de banane cu nuca de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.