Chec de cartofi
PrinteazaChec de cartofi din: cartofi, oua, fasole, cascaval, unt, lapte, sare, piper.
- un kg cartofi
- 2 ouă
- 250 g fasole verde decongelată
- 50 g caşcaval
- 100 g unt
- 150 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii tăiaţi cuburi şi fasolea se pun la fiert separat în apă cu sare. După fierbere, cartofii se scurg, se pasează şi se amestecă cu unt şi lapte călduţ.
Se lasă să se răcească, după care se adaugă ouăle, sare şi piper şi se amestecă.
Fasolea se scurge de apă. Piureul se aşază până la jumătatea unei tăvi de copt unsă şi tapetată cu făină, se aşază fasolea, se pune restul piureului şi se presară cu caşcaval ras.
Se lasă 20 de minute la cuptor.
Pofta buna!