Chec de ciocolată cu banane

Printeaza

O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie, ciocolata alba.

Ingrediente: Chec de ciocolată cu banane

  • 250 g făină
  • 4 linguri cacao
  • 200 g zahăr tos
  • 1 praf copt
  • 1/4 linguriţă bicarbonat
  • 1/4 linguriţă sare
  • 2 ouă mari
  • 120 g unt topit şi răcit
  • 1 linguriţă esenţă vanilie
  • 2 banane mari zdrobite (300 g)
  • 85 g ciocolată albă dată prin răzătoarea mare
  • ciocolată pentru glazură

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 grade C. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o tavă mare de chec. Se amestecă făină, cacao, zahăr, praf de copt, bicarbonat şi sare. Separat, se mi­xează bananele zdrobite cu ouăle, untul topit şi esenţa de va­nilie.

Cu o lingură de lemn se amestecă uşor ingredientele us­cate cu bananele şi ouăle, până se obţine o compoziţie omoge­nă. Se adaugă ciocolata albă rasă. Se pune în tavă compoziţia şi se coace la foc mediu, circa 60 minute.

Se lasă la răcit bine, apoi se scoate din tavă. Checul se glazurează cu ciocolată topită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.