Chec de ciocolată cu banane
PrinteazaO reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie, ciocolata alba.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 4 linguri cacao
- 200 g zahăr tos
- 1 praf copt
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- 1/4 linguriţă sare
- 2 ouă mari
- 120 g unt topit şi răcit
- 1 linguriţă esenţă vanilie
- 2 banane mari zdrobite (300 g)
- 85 g ciocolată albă dată prin răzătoarea mare
- ciocolată pentru glazură
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180 grade C. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o tavă mare de chec. Se amestecă făină, cacao, zahăr, praf de copt, bicarbonat şi sare. Separat, se mixează bananele zdrobite cu ouăle, untul topit şi esenţa de vanilie.
Cu o lingură de lemn se amestecă uşor ingredientele uscate cu bananele şi ouăle, până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă ciocolata albă rasă. Se pune în tavă compoziţia şi se coace la foc mediu, circa 60 minute.
Se lasă la răcit bine, apoi se scoate din tavă. Checul se glazurează cu ciocolată topită.
Pofta buna!