Chec de dovlecei
PrinteazaChec de dovlecei
- 1,5 kg dovlecei mici
- 5 ouă
- 1-2 căţei de usturoi
- 250 g smântână
- 80 g unt
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi-i laşi să se scurgă pentru aproximativ o oră. în acest timp tai mărunt pătrunjelul, îl amesteci cu smântână şi gălbenuşurile şi pui sare şi piper după gust.
Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în compoziţia de mai sus şi omogenizezi totul. Presezi apoi dovleceii raşi ca să se scurgă bine zeama, îi căleşti în unt, adaugi usturoiul pisat şi-i laşi să se răcească.
Ii amesteci apoi cu compoziţia de ouă, pui amestecul într-o tavă de chec sau o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dai totul la cuptor pentru 35 de minute.
Chec de dovlecei
Pofta bună!
Incoming search terms:
- chec de dovlecei
N-am mai facut chec de dovlecei; o sa incerc.