Chec de dovlecei

Printeaza

Chec de dovlecei

Ingrediente:Chec de dovlecei

  • 1,5 kg dovlecei mici
  • 5 ouă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 250 g smântână
  • 80 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răză­toarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi-i laşi să se scurgă pentru aproximativ o oră. în acest timp tai mărunt pătrun­jelul, îl amesteci cu smântână şi gălbenuşurile şi pui sare şi piper după gust.

Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în compoziţia de mai sus şi omogenizezi totul. Presezi apoi dovleceii raşi ca să se scurgă bine zeama, îi căleşti în unt, adaugi usturoiul pisat şi-i laşi să se răcească.

Ii amesteci apoi cu compoziţia de ouă, pui amestecul într-o tavă de chec sau o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dai totul la cuptor pentru 35 de minute.

Chec de dovlecei

Chec de dovlecei

Pofta bună!

Incoming search terms:

  • chec de dovlecei

1 comentariu

  1. N-am mai facut chec de dovlecei; o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.