Chec de inghetata cu fructe
PrinteazaChec de inghetata cu fructe din: inghetata de cocos, ananas confiat, cirese confiate, inghetata de fistic, inghetata de cirese, kiwi, capsuni, piersica, rom, ciocolata.
- 450 ml îngheţată de cocos
- 50 g ananas confiat
- 50 g cireşe confiate
- 250 ml îngheţată de fistic
- 250 ml îngheţată de cireşe
- 1 kiwi
- 150 g căpşuni
- 3 jumătăţi de piersică (din conservă)
- 2 cl rom
- 35 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Se pune îngheţată de cocos puţin topită într-o formă de chec răcită. Bucăţile de ananas şi de cireşe se apasă în îngheţata de cocos, după care forma se bagă la congelator 60 de minute.
In continuare, se adaugă un strat de îngheţată de fistic şi se bagă încă 60 de minute la congelator.
Se pune apoi în formă îngheţata de cireşe, iar la final iarîngheţată de fistic şi de cocos. în funcţie de preferinţe, se poate opta şi pentru alte tipuri de îngheţată. Checul deîngheţată se lasă la congelator peste noapte.
Se curăţă kiwi şi se taie felii, apoi se taie căpşunile în jumătăţi. Se scurg bucăţile de piersică. Fructele se stropesc cu rom. Forma se scufundă scurt în apă fierbinte şi se răstoarnă.
Se ornează apoi cu fructe şi cu ciocolată rasă.
Pofta buna!