Chec de toamna cu dovleac si curmale
PrinteazaChec de toamna cu dovleac si curmale din: oua, zahar brun, ulei, iaurt, faina, scortisoara.
- 3 ouă
- 100 g zahăr brun
- 100 ml ulei
- 200 g iaurt
- 200 g făină
- 2-3 linguriţe scorţişoară pisată
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 g dovleac plăcintar
- 10-15 curmale
- 5-10 nuci
- 1 linguriţă miere
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi cu uleiul, se adaugă iaurtul, făina, scorţişoara, praful de copt, curmalele tăiate, dovleacul tăiat în felii subţiri, iar la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă.
Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Se coace timp de 30-40 min, până ce trece testul scobitorii. Se unge cu puţină miere şi se presară nucile prăjite în cuptor.
Se lasă să se răcească checul şi apoi se porţionează.
Pofta buna!