Chec delicios cu nuca
PrinteazaChec delicios cu nuca din: oua, zahar, ulei, faina, nuci, esenta vanilie, praf de copt.
- 8 ouă
- 16 linguri zahăr
- 16 linguri ulei
- 16 linguri făină
- 8 nuci întregi
- 4 linguri nucă măcinată
- 1 esenţă vanilie
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Separi ouăle, iar albuşurile le baţi împreună cu zahărul până se întăresc. Amesteci gălbenuşurile cu uleiul. Peste albuşurile bătute cu zahărul, adaugi, pe rând, gălbenuşurile frecate cu uleiul, făina, praful de copt, nuca măcinată, esenţa de vanilie şi amesteci bine.
Pregăteşti 2 tăvi pentru chec, le ungi cu ulei şi le tapetezi cu făină. Pui jumătate din compoziţie în cele 2 tăvi, în mod egal, pe urmă presari 4 nuci tăiate mărunt într-o tavă şi celelalte 4 în cealaltă tavă. Repartizezi compoziţia rămasă, în mod egal în cele tăvi peste nuca tăiată şi dai tăvile la cuptor la 180 de grade, pentru 40 – 45 de minute.
Când sunt gata, presari peste ele zahăr pudră.
Pofta buna!