Chec cu mere fara gluten din: faina, stevie, unt, oua, praf de copt, mere, scortisoara. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se […]
Chec delicios cu pere
PrinteazaChec delicios cu pere din: zahar, faina, pere, oua, unt, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- 2 pere
- 5 ouă
- 125 g unt topit
- 1 lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Speli perele, le cureţi de coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe.
Le stropeşti cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Separi gălbenuşul a patru ouă de albuş.
Freci spumă gălbenuşurile şi oul întreg cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, untul topit, dar nu fierbinte, apoi treptat făina.
Mixezi bine până când aluatul este omogen. Baţi spumă ca pentru bezea albuşurile cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând de jos în sus.
Torni într-o formă de cozonac unsă şi tapetată un sfert din aluat, pui cubuleţele de pere scurse, torni restul compoziţiei şi coci în cuptorul încins circa 50 de minute, la foc mic.
Chec delicios cu pere
Chec cu fistic si roscove din: apă rece, zahar brun, zahar, ulei, pudră de roşcove, praf de copt, sare, faina alba, esenţă de fistic, margarină, esenţă de rom. Ingrediente: 300 ml apă rece 50 g zahăr brun 150 g zahăr 180 ml ulei 2 linguri pudră de roşcove 1 plic praf de copt 1 praf de sare […]
Chec cu merisoare din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, unt, banane, lapte, merisoare. Ingrediente: 2 banane 250 g făină 160 g zahăr 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat un praf de sare 85 g unt 2 linguri lapte 2 ouă 50 g merişoare uscate Mod de preparare: Se amestecă 150 g făină […]