Chec din carne de curcan
PrinteazaChec din carne din: carne de curcan, piept de curcan, bacon, smantana, oua, ceapa, usturoi, ulei, piper alb si sare.
- 500 g carne de curcan tocata
- 1 piept de curcan
- 250 g bacon feliat
- 200 g smantana
- 4 oua
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- ulei
- piper alb
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi toac-o mărunt. Căleşte usturoiul pisat, apoi adaugă ceapa.
Când devine translucidă, ia vasul de pe foc şi lasă să se răcorească.
Taie pieptul de curcan în două şi opăreşte-l cinci minute în apă cu sare.
Carnea tocată amestec-o cu ceapa călită, apoi bate ouăle cu smântână şi încorporează totul în carne.
Potriveşte de sare şi piper după gust.
Tapetează o tavă de chec cu felii de bacon, pune jumătate din amestecul de carne, un strat de felii de piept de curcan, apoi restul de carne.
Acoperă cu bacon şi dă la cuptor 60 de minute. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcorească. Când s-a răcit, pune tava în frigider şi răstoarnă checul după o jumătate de oră.
Chec din carne
Pofta buna!