Chec cu dovleac din: dovleac, sirop de zahar, miere, zahar brun, lapte semidegresat, unt, faina, praf de copt, bicarbonat, ghimbir, scortisoara, nucsoara, ienibahar, oua, ghimbir confiat.
Ingrediente:
250g miez de dovleac, tăiat cuburi
140g sirop de zahăr sau miere
190g de zahăr brun
100ml de lapte semidegresat
100g de unt rece, tăiat în cubuleţe, plus extra pentru uns tava
225g de făină amestecată cu + 1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
1 lingură de ghimbir măcinat
2 linguriţe amestec de condimente dulci (scorţişoară, nucşoară, ienibahar)
2 ouă, bătute
8-10 bucăţi de ghimbir confiat, feliate subţire
Mod de preparare:
Pune dovleacul intr-un bol pentru cuptorul cu microunde, împreună cu putină apă.
Acoperă-l cu folie alimentară, străpunge-o de vreo două ori, apoi pune bolul în cuptorul cu microunde la temperatură ridicată, timp de 5-10 minute sau până când dovleacul se înmoaie.
Scurge apa si zdrobeşte dovleacul până când obţii un piure fin.
Pune siropul, zahărul si laptele într-o oală si încălzeste-le uşor pentru ca zahărul să se dizolve.
Incinge cuptorul la 180’C. Unge cu unt si tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec cu greutatea de 900 g.
Trece printr-o sită făina, bicarbonatul, condimentele si un praf de sare reunindu-le într-un bol.
Adaugă untul tăiat în cubulete si freacă ingredientele direct cu degetele, până când nu mai rămân cocoloaşe mari de aluat.
Adaugă piureul de dovleac si ouăle în siropul călduţ, amestecând cu un tel. Incorporează compoziţia umedă în cea uscată.
Toarnă aluatul în tava pregătită anterior, presară deasupra mare carte din ghimpirul confiat si coace checul 45 de minute, până când o scobitoare introdusă în miezul lui iese cu doar câteva firimituri umede.
Presară deasupra restul de ghimbir fel lat, apoi lasă checul să se răcească în tavă.
Mini chec cu cirese din: zahar tos, faina, praf de copt, unt, migdale, cirese, suc de mere, sare, ciocolata neagra, nuca, stafide, sos de lamaie, fructe. Ingrediente: 150 g zahar tos 130 g faina 3 oua un pliculet praf de copt 100 g unt 100 g migdale 400 g cirese 50 ml suc de mere […]
Chec cu fistic si visine din: faina, zahar, visine, fistic, pesmet, oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 300 g vișine (cirese) 100 g fistic 100 g pesmet 10 ouă 1 plic praf de copt Mod de preparare: Se scot sâmburii din vișine (cirese) și se presară cu pesmet. Fisticul se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.