Chec cu dovlecei si branza
PrinteazaChec cu dovlecei si branza din: dovlecei, branza, ulei, sare, piper, oua, faina, lapte, drojdie.
Ingrediente
Umplutura:
- 4 dovlecei
- 250 g brânză de capră
- 3 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Aluatul:
- 5 ouă
- 250 g făină
- 150 ml ulei
- 150 ml lapte
- 1 plic drojdie uscată
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180°C. Spală dovleceii şi dă-i pe răzătoarea mare. Taie brânza de capră cubuleţe.
Pune uleiul la încins. Adaugă dovleceii raşi şi căleşte-i la foc mediu, 5 minute, amestecând.
Sărează şi piperează. la de pe foc. Dă-i deoparte. Sparge ouăle într-un vas şi bate-le, apoi încorporează făina, drojdia, uleiul şi laptele.
Amestecă bine şi adaugă dovleceii şi cubuleţele de brânză. Căptuşeşte o formă de chec cu hârtie sulfurizată.
Tapetează cu unt şi varsă compoziţia în interior. Dă la cuptor şi lasă 45 de minute.
Verifică dacă s-a copt cu lama unui cuţit. Scoate apoi checul din cuptor, pune-l pe un platou şi lasă-l să se răcească.
Când e călduţ, serveşte-l cu o salată verde.
Pofta buna!