Chec de dovlecei cu pui

Printeaza

Chec de dovlecei cu pui

Ingrediente:

  • 200 g piept de pui
  • 4 fire tarhon
  • 2 dovlecei
  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml lapte
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Chec de dovlecei cu pui: Speli dovleceii, îi tai rondele şi-i fierbi 10 minu­te în apă clocotită cu sare şi un fir de tarhon.

Scoţi apoi rondelele într-o strecurătoare şi le laşi să se scurgă. Tai carnea de pui fâşii şi o rumeneşti în ulei, cu tarhonul rămas tăiat mărunt.

Sărezi şi piperezi după gust şi, după 10 minute, adaugi dovleceii şi mai laşi puţin pe foc.

Amesteci apoi ouăle cu făina, praful de copt, adaugi treptat uleiul de măsline şi laptele, apoi carnea rumenită cu dovleceii.

La final pui caşcavalul ras, potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi compoziţia.

Torni totul într-o formă de chec unsă cu unt şi dai la cuptor pentru 45 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.