Chec cu dovlecel, telemea si marar

Printeaza

Chec cu dovlecel, telemea si marar din: dovlecei raşi, săraţi şi scurşi de zeamă, oua, faina, drojdie uscata, ulei, lapte, telemea, marar.

Dovlecelul este originar din America Centrală și de Sud, iar ulterior a fost răspândit în întreaga lume. Este cultivat în principal în zonele cu climă temperată și este disponibil pe tot parcursul anului în supermarketuri.

Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. De asemenea, conține cantități mici de vitamine din complexul B, vitamina K, calciu și fier.

Consumul de dovlecel poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Fibrele din dovlecel pot ajuta la menținerea sănătății digestive și la controlul greutății. De asemenea, dovlecelul este bogat în antioxidanți, care pot contribui la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și anumite tipuri de cancer.

 

 

Ingrediente:Chec_cu_dovlecel_telemea_si_marar

  • 3 dovlecei raşi, săraţi şi scurşi de zeamă
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 300 g telemea rasă
  • mărar

 

 

Mod de preparare:

Freci 3 gălbenuşuri cu 3 linguri de ulei, amesteci compoziţia cu brânza rasă, cu dovleceii, gălbenuşurile şi laptele. Amesteci cu făi­na şi drojdia.

La final, încorporezi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor de sus în jos.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor timp de 50 de minute.

Chec cu dovlecel, telemea si marar

Chec_cu_dovlecel_telemea_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.