Chec dungat
PrinteazaChec dungat din: biscuiti populari, apa, zahar, unt, lapte praf, ciocolata si esenta de rom.
Ingrediente:
- 150 g biscuiţi populari
- 150 ml apă
- 300 g zahăr
- 100 g unt
- 150 g lapte praf
- 200 g ciocolată
- 1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Pui la fiert apa cu esenţa de rom şi cu zahărul. Amesteci bine până se dizolvă, iar siropul se leagă bine. Opreşti focul şi încorporezi ciocolata ruptă în bucăţi. După ce s-a topit, adaugi treptat laptele praf, amestecând energic, pentru a nu se forma cocoloaşe. La final, adaugi untul.
Intinzi un strat de compoziţie într-o formă de chec, unsă şi tapetată cu folie. Acoperi cu biscuiţi, pe urmă pui din nou cremă şi biscuiţi şi repeţi astfel rândurile, până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
Laşi compoziţia la frigider până a doua zi, să se întărească. Apoi tragi cu grijă marginile foliei, îndepărtezi şi tai prăjitura în felii mai groase.
Chec dungat
Pofta buna!