Chec aperitiv cu telemea din: mazare, morcovi, porumb, sunca, telemea, oua, pesmet, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre fiartă 5 morcovi 1 cutie cu porumb 150 g şuncă 200 g brânză telemea 6 ouă 2 linguri cu pesmet câteva frunze de mărar câteva frunze de pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: […]
Chec englezesc aromat
PrinteazaChec englezesc aromat: Acest chec simplu, preparat cu untură, este o mâncare tipică de internat, fiind ieftină şi foarte sâţioasă.
Numeroşi foşti elevi ai unei şcoli cu internat din Anglia îşi amintesc cu drag de acest desert, care continuă, tocmai din acest motiv, să fie servit şi în cluburi frecventate de gentlemenii englezi.
Aluatul consistent al checului se prepară din făină, praf de copt, condimente, zahăr, grăsime de la rinichi tăiată în bucăţi sau tocată şi lapte, de asemenea stafide obişnuite sau stafide de Corint.
Aluatul se acoperă, în mod tradiţional, cu o pânză stropită cu făină şi se fierbe pe aburi, până la 3 ore. în prezent, se poate fierbe într-un vas de budincă, din porţelan sau metalic, acoperit cu o pânză sau o folie, legată cu sfoară.
Haggis-ul dulce este o budincă asemănătoare, care conţine stafide, stafffie de Corint şi condimente. Se mănâncă în Scoţia, unde făina de ovăz înlocuieşte deseori făina de grâu.
Chec cu mere fara gluten din: faina, stevie, unt, oua, praf de copt, mere, scortisoara. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se […]
Chec cu fistic si roscove din: apă rece, zahar brun, zahar, ulei, pudră de roşcove, praf de copt, sare, faina alba, esenţă de fistic, margarină, esenţă de rom. Ingrediente: 300 ml apă rece 50 g zahăr brun 150 g zahăr 180 ml ulei 2 linguri pudră de roşcove 1 plic praf de copt 1 praf de sare […]