Chec englezesc

Printeaza

 

Ingrediente:Chec englezesc

  • 400 g unt proaspăt
  • 1 pahar smîntînă
  • 6 ouă
  • 1 linguriţă amoniac praf
  • 200 g nuci tăiate
  • 200 g stafide albe
  • 100 g migdale pisate
  • 1 pahar făină
  • 1/2 pahar fructe din dulceaţă
  • 400 g zahăr pudră
  • zeama de la 1/2 lămîie
  • vanilie
  • grăsime şi făină pentru formă

 

Mod de preparare:

Se freacă spumă zahărul cu untul, adăugînd treptat gălbenu­şurile, apoi smîntîna şi amoniacul se amestecă bine, apoi se adaugă nucile, migdalele, stafidele, fructele, vanilia şi zeama de lămîie, la urmă făina şi albuşurile bătute spumă (cînd se adaugă albuşurile se amestecă încet).

Compoziţia se toarnă în forma specială de chec unsăşi presărată cu făină.

Se coace 40-45 min, la foc potrivit. Se încearcă cu paiul şi se taie numai cînd este rece.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • chec englezesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.