Chec englezesc
Printeaza
- 400 g unt proaspăt
- 1 pahar smîntînă
- 6 ouă
- 1 linguriţă amoniac praf
- 200 g nuci tăiate
- 200 g stafide albe
- 100 g migdale pisate
- 1 pahar făină
- 1/2 pahar fructe din dulceaţă
- 400 g zahăr pudră
- zeama de la 1/2 lămîie
- vanilie
- grăsime şi făină pentru formă
Mod de preparare:
Se freacă spumă zahărul cu untul, adăugînd treptat gălbenuşurile, apoi smîntîna şi amoniacul se amestecă bine, apoi se adaugă nucile, migdalele, stafidele, fructele, vanilia şi zeama de lămîie, la urmă făina şi albuşurile bătute spumă (cînd se adaugă albuşurile se amestecă încet).
Compoziţia se toarnă în forma specială de chec unsăşi presărată cu făină.
Se coace 40-45 min, la foc potrivit. Se încearcă cu paiul şi se taie numai cînd este rece.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec englezesc