Chec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala din: făină albă, făină de secară, zahar, unt, oua, lapte dulce pasteurizat, praf de copt, coaja de portocala, fulgi de ciocolată sau ciocolată de menaj rasă.
Ingrediente:
150 g făină albă
150 g făină de secară
150 g zahăr
100 g unt
3 ouă
200 ml lapte dulce pasteurizat
1/2 plic praf de copt
coajă rasă de la 1 portocală
100 g fulgi de ciocolată sau ciocolată de menaj rasă
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron cele două tipuri de făină şi praful de copt.
Topeşti untul într-un vas termorezistent pe care îl introduci în cuptor, la foc. Laşi untul topit să se răcorească.
Mixezi ouăle împreună cu zahărul, până când se dizolvă cristalele şi obţii o cremă albicioasă.
Adaugi laptele, untul topit, coaja rasă de portocale şi torni toată această compoziţie în castronul cu făină.
La final, încorporezi fulgii de ciocolată şi omogenizezi.
Torni aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Coci checul timp de aproximativ 35 de minute, în cuptorul pre- încălzit, la foc mediu.
Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă s-a copt: scobitoarea va ieşi încărcată cu aluat crud, dacă checul nu e copt.
In acest caz, continui coacerea şi probezi din nou, când preparatul s-a mai rumenit, îl tai în felii după ce s-a răcit complet în tavă.
Chec cu faina de secara, ciocolata si coaja de portocala
Chec sarat cu masline si sunca din: faina, iaurt, praf de copt, sunca, masline, oua, telemea. Ingrediente: 250 g făină 100 ml iaurt un plic praf de copt 3 felii şuncă 5 roşii uscate 100 g măsline verzi feliate 2 ouă 150 g telemea Mod de preparare: Se taie cuburi mici şunca şi roşiile uscate. […]
Chec sarat cu legume si bacon din: oua, bacon, dovlecel, praz, ciuperci, sare, piper, masline, seminte, cascaval sau branza, unt, ardei. Ingrediente: 6 ouă 500 g bacon un dovlecel un praz 1/2 kg ciuperci champignon sare piper o roşie feliată 100 g măsline negre şi verzi 100 g seminţe de floarea-soarelui, dovleac, susan, in 100 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.