Chec cu ficat de gasca
PrinteazaChec cu ficat de gasca din: ficat de gasca, bacon, oua, paine, lapte, pasta de carnati, orez, morcovi, usturoi, smantana, marar, patrunjel, ceapa, condiment, margarina, pesmet, seminte de susan.
- 400 g ficat de gâscă
- 1 felie bacon
- 3 ouă
- 1 felie de pâine
- 150 ml lapte
- 100 g pastă de cârnaţi
- 2 linguri orez fiert
- 2 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri smântână
- câte 1 lingură mărar şi pătrunjel
- 1 legătură ceapă verde
- condiment din legume uscate
- câte 1 lingură margarină şi pesmet pentru tavă
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ficatul şi îl fierbi, după care îl dai prin maşina de tocat. Inmoi pâinea în lapte.
Razi fin morcovii decojiţi şi spălaţi. Tai în cubuleţe baconul.
Amesteci într-un bol ficatul, pasta de cârnaţi, cubuleţele de bacon, ceapa verde şi verdeaţa fin tocată, gălbenuşurile, smântână, pâinea stoarsă, orezul, morcovii şi condiment din legume, după gust.
Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în amestec, omogenizând delicat, de jos în sus.
Ungi şi tapetezi o formă pentru chec. Pui compoziţia şi presari seminţe de susan. Coci aperitivul timp de 30 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Dezlipeşti checul de pereţi cu autorul unui cuţit şi, când s-a răcit compţet, tai checul în felii groase de 2-2 1/2 cm.
Chec cu ficat de gasca
Pofta buna!