Chec fraged cu afine
PrinteazaChec fraged cu afine din: zahar, oua, lapte, ulei, unt, faina, praf de copt, afine.
- 200 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 4 ouă
- 300 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 100 g unt
- 150 g afine
- 400 g făină
Mod de preparare:
Se spală afinele, apoi se scurg. Se ia o lingură din făină şi se presară peste afine, se amestecă, astfel nu vor pica la fund în tavă. Se mixează ouăle împreună cu zahărul vanilat şi cel pudră.
Se adaugă laptele, uleiul, untul topit şi făina cernută împreună cu praful de copt şi se mixează. Se adaugă afinele şi se omogenizează cu o spatulă.
Se unge o formă de chec cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia şi se dă în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Pofta buna!