Chec cu frisca
PrinteazaChec cu frisca din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, lapte, vanilie, lamaie, sare, gem de capsuni, smantana, intaritor de frisca.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 4 linguri ulei
- 6 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 lămâie
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 1 borcan gem de căpşuni
- 1 kg smântână grasă
- 300 g zahăr
- 2 plicuri întăritor de frişca
Mod de preparare:
Separi gălbenusurile de albuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul.
Torni uleiul în fir subţire, omogenizezi, adaugi laptele, esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi făina amestecată cu praful de copt.
La final, încorporezi albuşurile bătute spumă tare cu praful de sare.
Torni compoziţia în două tăvî de chec tapetate şi le dai la cuptor pânăftrec testul scobitorii.
Laşi checurile la rărit, după care le tai în trei felii egale, pe lung.
Baţi smântână cu zahărul şi întăritorul până devine frişcă. Dai deoparte un sfert din ea.
Pui într-o formă de cozonac folie alimentară şi aşezi prima felie de chec. O ungi cu gem şi torni un strat de frişcă.
Repeţi până termini ingredientele, deasupra fiind un strat de frişcă.
Dai la rece checurile 1-2 ore, le scoţi din formă şi le îmbraci în frişca păstrată.
Decorezi după imaginaţie.
Pofta buna!