Chec cu fructe de padure
PrinteazaChec cu fructe de padure din: fructe de padure, praf de copt, oua, zahar, coniac, iaurt, ulei.
- 250 g fructe de pădure roşii (zmeură, afine, merişoare, coacăze roşii)
- 1 plic praf de copt
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 lingură coniac
- 1 iaurt mic
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Fructele de pădure se amestecă împreună cu 1 lingură de făină, ca să nu cadă la fundul formei.
Ouăle întregi se freacă cu zahărul şi vanilia, până se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, iaurtul, uleiul, coniacul şi la final fructele. Se amestecă totul cu grijă.
Se toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptor timp de cca 35 de minute.
Checul proaspăt se poate acoperi cu o glazură preparată din 100 g zahăr pudră amestecat treptat cu 150 ml suc de lămâie sau de portocală.
Pofta buna!