Chec cu fructe de padure

Printeaza

Chec cu fructe de padure din: fructe de padure, praf de copt, oua, zahar, coniac, iaurt, ulei.

Ingrediente:

  • 250 g fructe de pădure roşii (zmeură, afine, merişoare, coacăze roşii)
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 lingură coniac
  • 1 iaurt mic
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Fructele de pădure se amestecă împreună cu 1 lingură de făină, ca să nu cadă la fundul formei.

Ouăle întregi se freacă cu zahărul şi vanilia, până se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, iaurtul, uleiul, coniacul şi la final fructele. Se amestecă totul cu grijă.

Se toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptor timp de cca 35 de minute.

Checul proaspăt se poate acoperi cu o glazură preparată din 100 g zahăr pudră amestecat treptat cu 150 ml suc de lămâie sau de portocală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.