Chec cu fructe si rom

Printeaza

Chec cu fructe si rom din: oua, zahar, lapte, unt, faina, ulei,  praf de copt, stafide, rahat, rom.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 500 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 180 ml ulei
  • 600 g făină
  • 2 pliculeţe cu praf de copt
  • 4 linguriţe cu zeamă de lămâie
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 400 g rahat multicolor
  • portocală glasată
  • 1 linguriţă cu rom

 

Mod de preparare:

Chec cu fructe si rom: Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă untul şi amestecă energic până obţii o cremă omogenă.

Toarnă treptat uleiul şi laptele. Amestecă uşor şi stropeşte cu romul. încorporează stafidele, nucile tocate, potocala glasată şi rahatul tăiat cubuleţe.

Presară făina şi praful de copt stins în zeamă de lămâie. La final, adaugă albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia în două fome de chec unse şi tapetate cu făină.

Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Pina Colada – Cum să prepari cocktailul tropical perfect

Pina Colada: Cum să prepari cocktailul tropical perfect din: rom alb, suc de ananas, lapte de cocos, zahar, zahar, gheata, ananas. Descoperă secretul unei Pina Colada autentice, un cocktail tropical revigorant cu arome de ananas și cocos. Află cum să pregătești acest deliciu răcoritor chiar la tine acasă și descoperă puțină istorie despre acest cocktail […]

Tartar de vita

Tartar de vita din: carne de vita, galbenus de ou, mustar, sos, ketchup, coniac, ceapa, usturoi, sare, piper, castraveti murati, capere, frunze de patrunjel. Biftec Tartar este o mâncare franțuzească tradițională, cunoscută pentru savoarea și prospețimea sa. Combinarea ingredientelor proaspete și aromele intense creează o experiență culinară deosebită. Coniacul adaugă o notă subtilă de alcool […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.